Official Website

A- A A+
| A A A A |   Arial | PT Sans | Century |

1akses

Majlis Pelancaran Program Pelupusan Ayat-Ayat Suci Al-Quran

Majlis dimulakan dengan ucapan pengerusi majlis oleh Encik Zainal Abidin Bin Mohd Hidzir, Penolong Pegawai Syariah (Unit Rekod) kemudian bacaan doa oleh Encik Abdul Karim Bin Ibrahim, Pembantu Syariah (Unit Rekod). Seterusnya ucapan penghargaan oleh YAA Ketua Hakim Syarie MSNM yang antara lain merakamkan ucapan setinggi-tinggi tahniah atas usaha murni jawatankuasa pelaksana yang berusaha melaksanakan program pelupusan ayat-ayat suci al-Quran.

Selesai ucapan tersebut,majlis pelancaran dimulakan di mana YAA Ketua Hakim Syarie MSNM memotong riben dan menandatangani plak yang telah disediakan. Selepas itu,wakil setiap kumpulan daripada jawatankuasa pelupusan ayat-ayat suci al-Quran MSNM iaitu kumpulan pengumpulan, pengasingan dan pelupusan memberi penerangan ringkas kepada Ketua Hakim Syarie MSNM dan semua yang hadir berkaitan tugasan dan tindakan kumpulan masing-masing serta hasil gerak kerja yang telah dikumpul sejak dari operasi dilaksanakan iaitu mulai bulan Februari 2019.

Program diakhiri dengan ucapan penutup oleh pengerusi majlis dan sesi penggambaran. Semoga program ini mendapat kerjasama dan sokongan dari semua pihak. Diantara intipati ucapan YAA Ketua Hakim Syarie yang sangat menarik untuk dijadikan panduan adalah "...meskipun usaha ini nampak kecil tapi keperluannya sangat bermanfaat kerana melibatkan usaha untuk menjaga kesucian ayat-ayat suci Al-Qur'an". kata-kata ini memberi semangat dan perangsang kepada jawatankuasa untuk terus melaksanakan program ini.

Pelancaran Program Pelupusan Ayat-Ayat Suci Al-Quran Pelancaran Program Pelupusan Ayat-Ayat Suci Al-Quran ProgramPelupusanAlquran 3
Pelancaran Program Pelupusan Ayat-Ayat Suci Al-Quran ProgramPelupusanAlquran 5 Pelancaran Program Pelupusan Ayat-Ayat Suci Al-Quran

Disediakan Oleh: Izzah Hanani Binti Suhaimi

FaLang translation system by Faboba